Întrebări frecvente

1. Cum mă pot alătura echipei de voluntari Habitat for Humanity România în Africa?

Pentru detalii despre cum poți fi voluntar în Africa în echipa Habitat for Humanity România, scrie-ne un email la dan.mahulet@habitat.ro și te contactăm noi.


2. Care sunt costurile programului de voluntariat în Africa?

Costul pe care voluntarii trebuie să îl acopere este de 2100 euro. Suma include costurile logistice (bilet de avion dus – întors din București, cazare și mese), activitățile culturale și o donație care acoperă costurile de construcție a locuințelor. Costul nu include viza pentru Lesotho, în valoare de 140 euro.

Costul total al programului este de 3200 de euro, din care Habitat for Humanity România acoperă 1100 euro, prin programul european Build Solid Ground.


3. Cum plătesc programul de voluntariat?

Poți plăti costurile logistice ale programului de voluntariat deodată sau eșalonat, în trei etape.

Dacă nu ai încă întreaga sumă, după semnarea contractului de voluntariat, îți vei putea crea propria pagină de fundraiser pentru a strânge fondurile necesare programului de voluntariat. Tot ce trebuie să faci este să distribui profilul tău de fundraiser în social media și să-ți convingi prietenii să doneze pentru tine.


4. Ce voi face în Africa?

Vei merge în Africa pentru a construi două locuințe într-o comunitate săracă de lângă orașul Salima, care acum trăiește în condiții de sărăcie extremă.

Pe lângă cele 6 zile în care vei lucra la ridicarea caselor, am rezervat 2 zile pentru a vizita țara și pentru a cunoaște mai bine cultura africană.


5. Este periculos să călătorești în Lesotho?

Nu, Lesotho este una dintre țările cele mai sigure din Africa. În plus, veți fi permanent însoțiți de coordonatorul de voluntari Habitat for Humanity România și de un reprezentant local Habitat for Humanity Lesotho.


6. Am nevoie de vaccin? Ce riscuri legate de sănătate există?

Experiența noastră și resursele studiate ne-au demonstrat că a călători în Lesotho nu prezintă riscuri pentru sănătate, atât timp cât ești atent la igienă și ai grijă să nu consumi apa neîmbuteliată sau alimente de pe stradă/ din surse nesigure ori fructe nespălate.

Ne-am documentat din discuțiile cu medicii, dar și din documentele Organizației Mondiale a Sănătății și CDC- Center for Deseas Control & Prevention (departamentul de Stat al SUA cu privire la sănătatea americanilor căre călătoresc în afara SUA).

Riscurile ce țin de călătoria în Africa se referă mai ales la:


7. Am nevoie de viză?

Da, ai nevoie de viză la intrarea în Lesotho. Viza se cumpără individual la sosirea în Lesotho, din aeroport, contra unui cost de 140 euro. Costul programului de voluntariat nu acoperă prețul vizei, pe care îl vei plăti separat.


8. Unde vom locui?

Habitat for Humanity Lesotho va asigura cazarea într-un hotel curat și sigur.


9. Ce vom mânca?

Vom avea asigurate trei mese în fiecare zi. Vei putea încerca mâncarea locală tradițională, dacă dorești, însă vei avea acces la mâncare internațională, cu care ești familiar. Vom asigura și apa îmbuteliată pe toată durata călătoriei.

În cazul în care suferi de alergii sau ai orice restricții alimentare, te rugăm să ne anunți.


10. Care este traseul călătoriei?

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București este punctul de plecare și de sosire în țară. Vom reveni către tine cu detalii exacte despre escală și traseul de zbor.